dimarts, 3 de juny del 2014

Caminada Canalda 2014

La caminada d’enguany començarà i acabarà a la restaurada ermita de Sant Martí de Cavallera.
Els senderistes marxaran cap al pi de la Creueta i s’enfilaran cap al portell de les Bòfies, algunes de les masies escampades pel Montnou seran l’objectiu dels nostres passos: Larrat, cal Rosta, cal Pastor... I després d’aquesta bella raconada sortirem al Call, la casa més gran d’aquest antic poble d’Odèn. Seguirem cap al castell, Santa Cecília i tot baixant ens arribarem al forat Colomer, impressionant congost excavat per les aigües del riu d’Odèn.

Tornarem a enfilar per passar per font de Fontanelles i Sant Miquel del Soler, potser l’ermita romànica més bonica del municipi, per arribar de nou a Sant Martí de Cavallera.

Ja veieu, aquest any trepitgem molt territori d’Odèn i a Canalda només hi fem la parada de sortida i arribada. De camins en trobarem de tota mena: estrets corriols, camins rals, noves pistes i fins hi tot travessarem alguna carretera.
L’arquitectura popular és una altre interessant ingredient de la ruta: velles masies belles —Cavallera, el Call, el Soler— ermites romàniques Sant Martí de Cavallera i Sant Miquel del Soler de Dalt— la parròquia i el castell d’Odèn, aigua —fonts i riuets— i una variada vegetació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada