dilluns, 23 de juny del 2014

XIX Festival Càtar del Pirineu Català - 2014

ESTIU 2014

Descobreix el Bon Home  o la Bona Dona que portes dins!

Vine al XIX Festival Càtar del Pirineu Català!

Una excel·lent oportunitat per endinsar-nos en la nostra història, conèixer de més a prop la doctrina càtara i el que va significar per als països on va ser predicada, descobrir el territori, paisatges  i camins que els càtars catalans van contemplar durant la seva vida amb el Festival càtar al Pirineu Català!

Durant l'estiu des del 21 de juny al 29 d'agost podràs gaudir d'una completa programació  d'activitats relacionats amb l'època medieval  i el catarisme  recorrent els pobles  de les cinc comarques per on passa el Camí dels Bons Homes: Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Pallars Sobirà i Solsonès.

Concerts de Trobadors , danses i poesia medieval, Mercats i demostracions d'oficis de l'edat mitjana, Excursions pel Camí dels Bons Homes, Tallers d'elaboracions artesanals, Visites teatralitzades, cercaviles, Xerrades sobre la temàtica medieval, Marxa nòrdica amb lluna plena, Tallers de Pintura de l'art romànic, Fantashistory, Foc Inquisitorial, i molta animació!!



 Qui eren els Bons Homes??
Els bons homes o càtars van ser els “indignats” medievals,  als segles XII i XIII  aquest moviment dissident es va estendre per amplis territoris d'Occitània, on va tenir la seva màxima puixança.

El seu esperit crític els va enfrontar amb l’Església Catòlica de Roma, rebutjaven el materialisme,la guerra i els valors feudals. Volien tornar a l’austeritat, a guanyar-se la vida fent d’artesans, de mercaders, de pagesos... Cercaven la puresa dels aliments. Refusaven un Déu jutge, una fe basada en la por i el càstig. Creien en una religió positiva i oberta.

La Natura, el Camí, era el seu espai per predicar.


Segurament, centenars d’anys després, descobrirem   que compartim més valors dels que ens pensem!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada