divendres, 18 d’octubre del 2013

5ª Fira d'Ous d'Euga - 3er Mercat del pagès

Se celebrarà a la Vall de Lord, a la Plaça de la Canal i al casc antic de Sant Llorenç de Morunys, els dies 1 a 3 de novembre.

Potser us sorprendrà que les eugues ponguin ous. Heu de saber que això només passa a la Vall de Lord, doncs en cap altre lloc de Catalunya va pensar mossèn Cinto Verdaguer quan va escriure la rondalla “Els tres savis prudents dels Piteus” en la que queda palesa l’existència dels Ous d’Euga.
En Jacint Verdaguer, conegut com mossèn Cinto, nascut el mes de maig de 1845, va ser qualificat com “Príncep dels poetes catalans” per la seva obra “l’Atlàntida”, mestre en Gai Saber pel llibre “Montserrat” i reconegut per tothom fossin ciutadans, menestrals o llauradors.
A l’edat de 45 anys va ser coronat com “Poeta de Catalunya” en el monestir de Santa Maria de Ripoll.
El seu poema “Canigó”, descripció èpica dels Pirineus Catalans i de la muntanya del Canigó, valent-se del mític comte Tallaferro, va ser clau per la Renaixença Catalana.
Malgrat que morí massa jove, encara va tenir temps d’escriure l'esmentada rondalla que dóna nom als tres gegants del poble i ens permet celebrar la “Fira d’Ous d’Euga”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada